Voedingsadvies bij Diabetes Mellitus type II

 

Diabetes Mellitus (suikerziekte) is een aandoening waarbij de hoeveelheid glucose in uw bloed(bloedsuiker) te hoog is. Door teveel glucose in uw bloed raken op den duur de bloedvaten en het zenuwweefsel beschadigd. Bij de behandeling wordt dus gestreefd naar een normale bloedsuikerspiegel. Met een normale bloedsuiker wordt de kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten kleiner.

Een gezonde leefstijl is voor iedereen van belang. Daarbij hoort gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, een normaal gewicht en niet roken. De basis van ieder voedingsadvies is: Eet gezond en gevarieerd. Let bij diabetes mellitus op de volgende punten:

1. Suiker mag, maar wees matig

In tegenstelling tot wat we vroeger dachten, is bij diabetes mellitus het gebruik van suiker toegestaan. Het is dus niet nodig om speciale suikervrije diabetesproducten te kopen. U mag bijvoorbeeld voor gewone jam kiezen. Toch blijft het voor iedereen gezond om matig te zijn met suiker. Het helpt mee om een normaal lichaamsgewicht te behouden of te bereiken. 

2. Eet regelmatig

Neem dagelijks drie hoofdmaaltijden en een aantal keren iets tussendoor (tussendoortjes). Regelmatig eten is belangrijk voor het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. Voor mensen die bloedsuikerverlagende medicijnen (pillen of insuline) gebruiken, is het extra belangrijk om regelmatig te eten. -> lees verder

 

 

 

 
 

copyright @Diadem2018 - info@diadem.nl - index