BIAmed maaltijdvervangers

Als gevolg van de opkomst van de vele programma’s, waarbij met maaltijdvervangers wordt gewerkt, kregen wij als organisatie ook steeds vaker de vraag of wij een soortgelijk product konden aanbieden. Na onderzoek hebben wij gekozen voor het BIAmed-programma.

 

Het BIAmed programma is een concept voor gewichtsreductie onder medische begeleiding, toegepast door artsen en diėtisten.

Biamed is een maaltijdvervanger die een koolhydraat-eiwit-vet verhouding heeft die aansluit bij richtlijnen goede voeding. 

Biamed vervangt 1-2 broodmaaltijden door yoghurt met Biamedpoeder; daarnaast wordt een gewone gezonde warme maaltijd en 2-3 x fruit genomen op een dag. 

Dit geeft geen uitzonderingspositie. De kosten voor de maaltijdvervanger zijn bij ons 1,10 per maaltijd vervanging, of wel 35 euro per 2 weken.

 

1 bus BIAnorm kost bij ons 35 euro

 

Biamed versus Medifast (prodimed)

De maaltijdvervanger die tegenwoordig ingezet wordt door organisaties zoals Medifast is Prodimed  Dit proteļnedieet , koolhydraatarm dieet (slechts 40 gram KH per dag) is naar ons idee zeer belastend voor het lichaam. Het geeft o.a.  acidose, vergrote kans leververvetting door snelle gewichtsafname  en een disbalans van de darmflora, met alle gevolgen van dien.

De gewichtsmanagementcursussen van Medifast bestaan voor het grootste deel uit groeps bijeenkomsten, individuele begeleiding is niet of matig aanwezig. De deelnemers dienen gedurende de eerste periode vijf maal per dag een maaltijdvervanger (Prodimed) te gebruiken. 

Dit geeft een grote sociale uitzonderingspositie.  Er zijn meerdere programma’s welke variėren in duur. Kosten van begeleiding zijn  € 62.50 euro tot € 85,- per maand waarbij de kosten van de diėtist, indien het valt onder eigen risico van de zorgverzekering en van de maaltijdvervangers en noodzakelijke supplementen nog niet zijn meegenomen. De kosten van het gebruik van Prodimed varieert van € 102,-  – € 472,- per maand.

 

lees verder over de werkwijze van het Biamedprogramma ->  

 
 

copyright @Diadem2018 - info@diadem.nl - index