Hypoglycemische klachten

Bij hypoglycemische klachten is er sprake van een verstoring in de glucose (bloed≠suiker) huishouding. Na het gebruik van een maaltijd stijgt het bloedglucosegehalte. De pancreas (alvleesklier) maakt dan insuline aan en zorgt ervoor dat de glucose in de lichaamscellen wordt opgenomen.

Als de pancreas teveel insuline aanmaakt daalt de bloedsuiker te snel en ontstaan de hypoglycemische klachten. Het hebben van een te lage bloedsuikergehalte wordt veelal een Hypo genoemd. De klachten die op kunnen treden zijn:

- chronische/ extreme vermoeidheid  

- transpireren

- koude handen / voeten

- trillen / beven

- hongergevoel kort na de maaltijd

- dubbel zien / wazig

- concentratieverlies  

- duizeligheid

- stemmingswisselingen 

Bovengenoemde klachten kunnen ontstaan als gevolg van eenzijdige voeding, stress, langdurig medicijn gebruik of lichamelijk letsel. Maar het kan ook erfelijk zijn. Snel (geraffineerde) werkende suikers veroorzaken grote schommelingen en zullen dus beperkt moeten worden. De basis van het dieet vormen de langzaam werkende koolhydraten, zij worden geleidelijk opgenomen door het lichaam en veroorzaken hierdoor minder schommelingen.

Onze diŽtistes hebben een uitgebalanceerd dieet samengesteld zodat u alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt maar toch grote schommelingen in het bloedglucose gehalte worden voorkomen. 

 

 

 

copyright @Diadem2018 - info@diadem.nl - index