Voedselovergevoeligheid: 

Binnen 'voedselovergevoeligheid' onderscheiden we 'Voedselallergie' en 'Voedsel intolerantie'. 

Voedselallergie (VA) is een afwijkende reactie van het afweer (immuun) systeem op voedselbestanddelen. De reactie is aantoonbaar in het bloed door middel van diverse onderzoeken. 

VoedselIntolerantie (VI) is een overgevoelige reactie op voedselbestanddelen of toevoegingen (additieven). Bij deze reactie is het afweersysteem niet betrokken. 

De diŽtist speelt bij de diagnose en behandeling van een Voedselallergie of Voedselintolerantie een grote rol. De diŽtist zal aan de hand van een uitgebreid gesprek, over hoe en wat u eet (voedingsanamnese) en mogelijk een voedseldagboek, op zoek gaan naar de producten die de klachten kunnen veroorzaken. Aan de hand van de uitkomsten wordt een veilig en volwaardig (eliminatie) dieet samengesteld. Naar verloop van tijd kan nagegaan worden of bepaalde voedingsmiddelen weer gebruikt kunnen worden. 

Indien nodig wordt er een bloedonderzoek geadviseerd om meer inzicht te krijgen in de aard van de voedselovergevoeligheid. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van bloedonderzoeken in samenspraak met uw huisarts. Orthomoleculair kan gebruik gemaakt worden van onderzoeken bij RP-vitamino te Kamperland of MGlab te Leeuwarden  of Klinisch Ecologisch Allergie Centrum (KEAC) te Weert. Uw diŽtist bij Diadem heeft ruime ervaring in het interpreteren van deze uitslagen.

 

copyright @Diadem2018 - info@diadem.nl - index