Nieuws


Voedselovergevoelheid

  Op de website van de NCV staat een update over kruisbesmettingswaarschuwingen op etiketten gegeven: https://www.glutenvrij.nl/glutenvrij-dieet/over-gluten/wat-zijn-sporen-van-gluten

Lees meer »

Week tegen ondervoeding

Week tegen ondervoeding 6 t/m 10 november Ondervoeding is één van de meest onderschatte problemen in de zorg. Daar moeten we wat aan doen! Tijdens

Lees meer »

Koolhydraten en suikers

Koolhydraten worden ingedeeld in 3 groepen . Suikers vallen onder de groep koolhydraten. Ze komen veel in onze voeding voor. 1 suikermolecuul noemen we een

Lees meer »

Fit4Surgery

In samenwerking met ziekenhuis Isala is voor mensen met darmkanker (coloncarcinoom) een voedingsprogramma Fit4Surgery opgestart. Ondersteuning gebeurt door diëtisten in de eerste lijn, dus dicht

Lees meer »

Deelname MONDAY programma

Wij doen sinds 2021 mee aan het MONDAY (Monitoring Nutritional Status and Dietary Intake) programma. MONDAY is een langlopend en landelijk onderzoeksprogramma om het belang

Lees meer »

Vitamine D

De herfst is weer begonnen. Dit betekent dat het belangrijk is om extra vitamine D in te nemen. Vitamine D is een van de weinige

Lees meer »

Duurzaam eten in 7 stappen

Duurzaam eten is goed voor het milieu én de gezondheid. De 3 belangrijkste stappen die gezet kunnen worden zijn: minder vlees en meer plantaardig eten,

Lees meer »

Programma

Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een deelprogramma voeding, bewegen en gedragsbehoud. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid

Lees meer »