Het EEtteam


Het EETteam – voor vragen rondom het eten van uw kind
 
Eetproblemen en het gewicht van uw kind kunnen veel invloed hebben op uw gezin en kunnen uitzichtloos lijken. Toch zijn ze met de goede aanpak vaak op te lossen. Het EETteam wil u en uw kind graag helpen. Het doel van het EETteam is te zorgen voor een goede groei en ontwikkeling van uw kind. Een kind dat ‘lekker in zijn vel’ zit.
Het EETteam Hoogeveen is een makkelijk en professioneel hulpmiddel voor u en uw kind. Het EETteam kan vragen beantwoorden over eten. Verschillende experts bespreken de vragen. Het EETteam stelt een persoonlijk plan op voor kinderen tot en met 17 jaar. Alle vragen over voeding zijn bespreekbaar. Enkele voorbeelden zijn: mijn kind eet geen stukjes, mijn kind spuugt het eten uit, mijn kind heeft ondergewicht, mijn kind heeft overgewicht, mijn kind is alleen nog maar met gezond eten bezig.
 
U kunt uw kind zelf aanmelden bij het EETteam, maar het kan ook in overleg met een arts. Nadat uw kind is aangemeld, krijgt u van het EETteam een vragenlijst en een eetdagboek. De vragenlijst en het eetdagboek vormen de basis voor de afspraak. Na het terugsturen van beide documenten plannen we binnen een week een afspraak met u in. Tijdens de eerste afspraak kijken we welke organisaties belangrijk zijn voor de behandeling van uw kind. Alle kosten worden vergoed.
 
Het EETteam Hoogeveen is een idee van Voedingsadviesbureau Diadem, Klinq, praktijk voor logopedie, dyslexie, stottertherapie e.a., Kinderpraktijk de Leeuwerik, Accare kinder- en jeugdpsychiatrie, GGD Drenthe, Centrum voor Jeugd en Gezin De Wolden Hoogeveen, Stichting Welzijnswerk Hoogeveen en de Gemeente Hoogeveen.
 
Het EETteam is bereikbaar via het e-mailadres eetteam@dewoldenhoogeveen.nl. Meer informatie staat op de website pagina www.hoogeveen.nl/eetteam.