Eet voldoende groente en fruit!
De meeste voedingsrichtlijnen adviseren om dagelijks vijf porties groenten en fruit te eten. Maar wist je dat dit eigenlijk te weinig is? Je mag gerust
De meeste voedingsrichtlijnen adviseren om dagelijks vijf porties groenten en fruit te eten. Maar wist je dat dit eigenlijk te weinig is? Je mag gerust
Barbecueën is een heerlijke manier om van een maaltijd te genieten, vooral tijdens warme dagen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je
Op de website van de NCV staat een update over kruisbesmettingswaarschuwingen op etiketten gegeven: https://www.glutenvrij.nl/glutenvrij-dieet/over-gluten/wat-zijn-sporen-van-gluten
Week tegen ondervoeding 6 t/m 10 november Ondervoeding is één van de meest onderschatte problemen in de zorg. Daar moeten we wat aan doen! Tijdens
De vakantie is weer voorbij en heel Nederland is weer aan het werk of zit weer in de schoolbanken. U bent misschien al lange tijd
Woensdag 5 juli hebben DiHaZ (vereniging Dietisten Hardenberg Zwolle) en zorggroep Fynon met een intentieverklaring getekend voor een nauwe samenwerking. Ze hebben als gezamenlijk doel
Koolhydraten worden ingedeeld in 3 groepen . Suikers vallen onder de groep koolhydraten. Ze komen veel in onze voeding voor. 1 suikermolecuul noemen we een
In samenwerking met ziekenhuis Isala is voor mensen met darmkanker (coloncarcinoom) een voedingsprogramma Fit4Surgery opgestart. Ondersteuning gebeurt door diëtisten in de eerste lijn, dus dicht
Hoeveel mensen hebben er diabetes? Hoeveel mensen hebben last van hun rug, of van een longontsteking? Nivel Zorgregistraties houdt deze en andere cijfers bij, in
Wij doen sinds 2021 mee aan het MONDAY (Monitoring Nutritional Status and Dietary Intake) programma. MONDAY is een langlopend en landelijk onderzoeksprogramma om het belang
De herfst is weer begonnen. Dit betekent dat het belangrijk is om extra vitamine D in te nemen. Vitamine D is een van de weinige
Duurzaam eten is goed voor het milieu én de gezondheid. De 3 belangrijkste stappen die gezet kunnen worden zijn: minder vlees en meer plantaardig eten,
GLI is een 2 jaar lang coaching traject voor mensen met onder andere overgewicht of obesitas. Dit traject wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er
Kaliumrijk voedsel kan de negatieve effecten van een te hoge zoutinname verminderen, doordat het zorgt voor een hogere uitscheiding van zout via de nieren. Dit
Vanaf 2 juni wandelen de lokale professionals uit Zuidwolde elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Tijdens de
Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een deelprogramma voeding, bewegen en gedragsbehoud. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid
Goedkoop én gezond eten? Dat kan. Door geld te besparen tijdens het boodschappen doen, slim te koken en bewaren, en minder voedsel te verspillen,
Voedingsadviesbureau Diadem
Postadres:
Akkerroos 9
7701 NJ Dedemsvaart
T: 0523-616876
E: info@diadem.nl
BTW: NL864683915B01
KvK: 88560325
Bank: NL56 ABNA 0103 3078 50
Copyright 2024 – Diadem