Dietist?

Opleiding: 

Uw adviseur en begeleider bij Voedingsadviesbureau Diadem is een gediplomeerd diëtist. Een diëtist heeft de 4 jarige Hbo-opleiding; ‘Voeding en Diëtetiek’ gevolgd en uiteraard met succes afgerond. Daarnaast is een dietiste, om in het kwaliteitsregister geregistreerd te staan, verplicht elk jaar de benodigde opleidingen en seminars te volgen om zijn/haar kennis met de laatste ontwikkelingen te updaten. De titel diëtist is een beschermde titel en alleen als uw adviseur aan het bovenstaande voldoet mag hij/zij zich diëtist noemen.

Geheimhoudingsplicht:

Om het bewijs van bevoegdheid van diëtist te mogen ontvangen wordt een eed afgelegd tot geheimhoudingsplicht. 

Beroepscode:

Vanuit de Nederlandse Vereniging van Dietisten (NVD) dient de diëtist zich te onderschrijven aan de Beroepscode en Gedragsregels voor de diëtist. Deze Beroepscode en bijbehorende Gedragsregels zijn vastgesteld in het basisregister van het ‘Kwaliteitsregister voor Paramedici’. 

Kwaliteitsregister:

Om een vermelding in het kwaliteitsregister te behouden dient de diëtist, net zoals bijvoorbeeld uw huisarts, zich voortdurend bij te scholen of aan deskundigheid bevorderende activiteiten deel te nemen.

Uw diëtist bij Voedingsadviesbureau Diadem onderricht zich d.m.v.:

  • Kwaliteitstoetsing met collega’s;
  • Nascholingsbijeenkomsten, Symposia;
  • Cursussen;
  • Overleg met de vrijgevestigde collegae diëtisten in de regio.