Week tegen ondervoeding

Week tegen ondervoeding 6 t/m 10 november

Ondervoeding is één van de meest onderschatte problemen in de zorg. Daar moeten we wat aan doen! Tijdens de Week tegen Ondervoeding lanceren wij vijf actiepunten om ondervoeding aan te pakken. Benieuwd welke? Bekijk ze hier: https://nvdietist.nl/app/uploads/2023/11/NVD-pamflet_Week-tegen-Ondervoeding_2023.pdf

 

Van 6 tot en met 10 november 2023 is de Week tegen Ondervoeding in Nederland. Doe jij ook mee? Met elkaar kunnen we een sterke vuist maken om ondervoeding bij ziekte en ouder worden tijdiger te signaleren en te behandelen. De Week tegen Ondervoeding vindt gelijktijdig plaats met de Europese Malnutrition Awareness Week georganiseerd door ESPEN. Vorig jaar hebben we hieraan voor de eerste keer in Nederland meegedaan met groot succes. Vele partner-organisaties, instellingen en individuele professionals hebben met acties op locatie of met berichten en artikelen aandacht gevraagd voor ondervoeding.
Als Kenniscentrum Ondervoeding zullen we dit Europese initiatief de komende jaren in Nederland ondersteunen, want nog te veel kwetsbare ouderen en zieke volwassenen en kinderen of  kampen met dit probleem en de gevolgen hiervan.

Hieronder vind je materialen en het logo, die vrij zijn te gebruiken, mooie voorbeelden en bijvoorbeeld scholingen om deze week in te zetten. Zet je social media in? Gebruik dan #WTO2023 .

Doel en doelgroepen
Met de Week tegen Ondervoeding willen we de bewustwording vergroten en signalering, screening en behandeling van ondervoeding in Nederland verbeteren. We roepen op alert op ondervoeding te zijn bij alle volwassenen of kinderen met een ziekte en (kwetsbare) ouderen.
We richten ons op professionals in zorg en welzijn in alle sectoren, die in contact komen met deze risicogroepen en deze boodschap kunnen overdragen aan andere professionals, managers, kwetsbaren zelf en/of hun familie/mantelzorgers.