GLI – gecombineerde leefstijl interventie

GLI is een 2 jaar lang coaching traject voor mensen met onder andere overgewicht of obesitas. Dit traject wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn dus geen kosten voor jezelf, maar er wordt wel inzet en motivatie verwacht. Met andere woorden: met wie we starten willen we na 2 jaar ook eindigen.

Wat houdt het traject in?

Het GLI traject ‘Samen Sportief in Beweging (SSiB)’ heeft als doel mensen met (een verhoogd risico op) leefstijl gebonden chronische aandoeningen te ondersteunen bij het bereiken van een gezonde leefstijl en deze te behouden. De interventie is bedoeld om mensen te prikkelen zelfstandig te bewegen door verschillende bewegingsvormen te ervaren en daarna hun gekozen bewegingsvorm zelfstandig voort te zetten. Trainingssessies worden op maat aangeboden in samenwerking met een beweegprofessional, voedingsprofessional en sportaanbieders van laagdrempelig aanbod uit de buurt. Samenwerking is daarbij het kernwoord. Tijdens de basiscursus SSiB wordt op buurtniveau een daadwerkelijke verbinding gelegd tussen zorgverlening en sportaanbod.

Het traject duurt 2 jaar en bestaat uit groepsbijeenkomsten, online bijeenkomsten en individuele contacten. De eerste maanden zijn intensiever qua invulling (basisprogramma à 8 weken) en nadien volgt een nazorgtraject (10 maanden) en een onderhoudsfase (12 maanden). Het doel is dat jezelf leert veranderen, aanpassen en denken in mogelijkheden en oplossingen. We geven veel tips, adviezen en een helpende hand.

Tijdens het traject wordt er advies en begeleiding gegeven gericht over:

  • gezond bewegen
  • gezonde voeding
  • gezonde eetgewoontes
  • omgaan met stress
  • en beter (leren) slapen

Het GLI traject ‘Samen Sportief in Beweging (SSID)’ is gestart in het gezondheidscentrum ‘De Rollepaal’ te Dedemsvaart en in ‘De Schans’ te Hardenberg.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onderstaande website:
https://www.gcrollepaal.nl/