Nationale Diabetes Challange

Vanaf 2 juni wandelen de lokale professionals uit Zuidwolde elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Tijdens de Nationale Diabetes Challenge willen wij iedereen uit Zuidwolde die op een laagdrempelige manier wil werken aan zijn/haar gezondheid uitnodigen om mee te wandelen.

Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor uw gezondheid en daarnaast nog gezellig.

Start wandelingen
Op 2 juni om 19.00 uur start de eerste wandeling van de groep in Zuidwolde. We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5, of 10 km. Wij zorgen voor een veilige beweegomgeving en elke wandeling is er een professional aanwezig.

Breed gedragen
De genoemde lokale professionals uit Zuidwolde die zorg dragen voor dit project zijn: Huisartsenpraktijk Zuidwolde, FTC Zuidwolde, Prima Life, Welzijn de Wolden, Tandartsenpratijk Quadratand, Fitstap en Diadem.

Meer weten?
Op donderdagavond 19 mei zal een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in Zuidwolde op het gemeentehuis plaatsvinden. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar seniorensport@dewoldenhoogeveen.nl of bel naar 06-52580764