Programma

Het SLIMMER programma duurt 2 jaar en bestaat uit een deelprogramma voeding, bewegen en gedragsbehoud. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkommomenten (onderhoudsfase). Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning. De uitvoering is in handen van zorgverleners (huisartsenpraktijk, leefstijlcoach, dietist en fysiotherapeut/oefentherapeut) en lokale beweegprofessionals.

Gedragsverandering en gedragsbehoud
Het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl staat centraal in het SLIMMER programma. Hiervoor worden verschillende methoden en technieken ingezet.
Doelgroep
SLIMMER richt zich op volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2 diabetes, slaapapneu of artrose, en op volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. Verwijzing vindt plaats via de huisartsenpraktijk.

GLI Slimmer start in Hoogeveen , locatie Leeuweriklaan, in juni 2022.
GLI Slimmer start in Zwolle, locatie Topfit Fysiotherapie Stadshagen op 12 juli 2022
GLI Slimmer start in Zwolle, locatie Expertisecentrum Voet&Beweging in juni 2022
GLI Slimmer start in Zwolle , locatie de Dobbe op 30 mei 2022
GLI Slimmer Lelystad Topfit Fysiotherapie, heeft nog enkele plekken beschikbaar. Gestart op 23 mei.. U kunt nog instromen!
GLI Slimmer start in Hardenberg, locatie de Schans, na de zomervakantie met een nieuwe groep
GLI Slimmer start in Zuidwolde, locatie Bernhardlaan, na de zomervakantie met een nieuwe groep
GLI Samen Sterk in Beweging/ Slimmer start in Dedemsvaart, locatie de Rollepaal, binnenkort!

Meer informatie is te vinden op:  https://www.nogslimmer.nl